Malmö stads stipendier för konstnärer

GammalKvinnaDoden

Bild: Saskia Gullstrand

Seriestaden Malmö delar ut två sorters konstnärsstipendier. Stipendium för konstnärlig utveckling ges till skapare i början av karriären, medan stipendium för värdefulla insatser ges till den som redan har varit verksam i Malmö länge och satt avtryck i stadens kulturliv. Båda kan sökas av folk som är verksamma inom alla sorters konstformer, bland annat serier. Varje år delas tio stipendier ut under pompa, ståt och champagneklirrande ceremonier.

Läs mer nedan,

Stipendium för konstnärlig utveckling
Stipendier för konstnärlig utveckling ges till personer som står i början av sin konstnärliga bana, med syfte att ge dem möjlighet att utvecklas inom sitt kulturområde.
UTDELNING: Minst åtta stipendier á 35 000:-.
VEM KAN SÖKA: Personer som avslutat en konstnärlig utbildning* och arbetar aktivt inom sitt kulturområde, samt är boende i Malmö. (Ofta får mottagarna stipendiet inom fem år efter att de avslutat sin utbildning.)

*Om du inte har en konstnärlig utbildning, men ändå arbetat professionellt med serier i några år och tycker att stipendiet i övrigt passar in på dig: Kontakta Malmö Stads kulturstödsenhet, beskriv din erfarenhet och fråga om du har möjlighet att söka stipendiet ändå.

Stipendium för värdefulla insatser
Dessa stipendier riktas till personer som under lång tid gjort en värdefull insats i Malmös kulturliv.
UTDELNING:Varje år delas två stipendier á 35 000:- ut. Urvalet sker bland de personer som nominerats samma år och de föregående fyra åren.
VEM KAN SÖKA: Stipendiet kan inte sökas för egen räkning. Istället nomineras kandidaterna av privatpersoner i Malmö, liksom organisationer och institutioner inom stadens kultursektor. Alla som bor i Malmö har rätt att nominera kandidater

Båda stipendierna har deadline 15 februari 2016.
Läs mer om ansökan här.

Happy hunting, alla i Malmö!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s