Textpremiär

LetterRainbow

Bild: Saskia Gullstrand

Detta är vårt juvelbesatta påskägg till världen.

Nu! Nu publiceras de första fyra texterna om serier på Underlandets hemsida!

Vår önskan att skriva om serier uppstod ur stark längtan och frustration över att det vi läste om vår konstform lämnade så lite spår hos oss. Den kom också ur en djup förälskelse i böcker och artiklar om filmteori, teatervärlden, poesi och liknande som har hjälpt oss, fascinerat oss, bråkat med oss och tvingat oss att tänka kring berättande, konstnärskap, framtid och det vi vill göra, kontra det vi gör just nu. Vi sa till varandra: Så här ska det väl inte förbli? Framförallt inte när det finns så mycket att säga och lära sig om serier. Saker som skapare redan pratar med varandra om när vi dricker kaffe, festar eller arbetar ihop, men som inte verkar nå ut i ett offentligt samtal och som därför förblir privat.

Saknaden ska byggas bort genom många, många texter, vitt skilda från varandra. Artiklar, essäer, intervjuer, kritik och manifest, liksom texter som inte går att kategorisera som något av detta, men som firar, fördjupar och utmanar hur vi talar om serier och seriebranschen just nu.

Idag publicerar vi de första texterna:

Och det här är bara början. Välkommen att läsa!

.

Inom projektet LABORATOIRUM kommer Underlandet att publicera 20 texter om serier och seriebranschen, skrivna av serieskapare. Genom detta uppmuntrar vi serieskapare att dela tankar, forskningsprojekt och passioner med varandra.

Om du är intresserad av att skriva för oss eller har tankar och frågor om projektet, hör av dig här! Vi älskar att få mail och ser fram emot att involvera människor med många olika erfarenheter av serier, liksom att inleda samarbeten med nya personer.

OBS! Alla som skriver texter inom LABORATORIUM får betalt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s