Seriefestivaler i Norden 2016

Damen034Text

Bild: Saskia Gullstrand

Festivalfeber? 

Klart att du vill delta i fler seriefestivaler! Men pengar och tid kan vara hinder från att bege sig långt iväg hemifrån. Oroa dig inte, sommaren och hösten radar upp en stark lineup av seriefestivaler i Sverige och grannländerna.

Låt listan nedan guida dig fram till nya favoriter!

Seriefestivaler i Norden 2016:

CONFUSION
13-15 maj 2016
Göteborg (SE)
Hyser du kärlek till manga, animé, cosplay, spel och annan populärkultur från Japan och Östasien? Kom till ConFusion! På konventets artist alley kan du visa upp och sälja dina serier, samtidigt som festivalen bjuder på sin omtumlande kärlek till nörderi och östasiatisk kultur.
Läs mer här.

OSLO COMICS EXPO 
9-11 juni 2016.
Oslo (NO)
Oslo Comics Expo välkomnar alla att komma och visa sin kärlek för serier. Ta del av fanzine- och bokmarknad, workshops, scensamtal och live-inspelning av podcasten Seriemord, bland mycket, mycket annat!
Läs mer här och här.

NÄRCON SOMMAR
28-31 juli 2016
Linköping (SE)
NärCon är en spel- och cosplayfestival som även ger plats åt serieskapare. NärCon hålls två gånger om året, sommar och vinter, och sommarfestivalen har nästan dubbelt så många besökare som NärCon Vinter.
Läs mer här.

GENKI
22-24 juli 2016
Roskilde (DK)
Genki är en dansk mässa för anime, manga, generell populär- och traditionell kultur från sydöstra Asien, med huvudfokus på Japan.
Läs mer här.

ALTCOM FESTIVAL
28-31 juli 2016
Malmö (SE)
Malmös egen underbara festival för alternativserier har i år tema arbete. Lokala serietecknare och internationella gäster dukar upp för två dagars seriemässa i Folkets park. Dessutom hålls utställningar, fest och allt möjligt ljuvligt i nya seriecentret Hybriden på Möllevången. Glöm inte att boka ditt eget gratis bord som utställare!
Läs mer här.

HELSINKI COMICS FESTIVAL
2 september till 4 september 2016
Helsingfors (FI)
Nordens största seriefestival har gratis marknadsbord till sina internationella gäster (inkl. fanzinemakare) och ger dig möjlighet att frossa serier bland större förlag, small press, zines och seriebutiker. Utöver alla finska serier som sällan hittar över till vår sida av Östersjön, kommer du troligtvis också hitta mängder med smallpress från övriga Europa. Internationella gäster, utställningar och scenprogram finns det gott om på festivalen, som lockar runt 25 000 besökare varje år.
Läs mer här.

RAPTUS
16-18 september 2015
Bergen (NO)
Bergens internationella seriefestival Raptus förgyller den norska seriehösten med föredrag, workshops, signeringar och massor av serier.
Läs mer här.

BOK- OCH BIBLIOTEKSMÄSSAN
22-25 september 2016
Göteborg (SE)
Julafton för alla svenska serieförlag. En oas av föredrag, signeringar och serier till nedsatt pris för besökare. Bok- och biblioteksmässan i Göteborg är utan tvekan årets händelse för litteraturälskare från hela landet. Seriescenen samlar allt gott på ett och samma ställe och i stort sett alla förlag finns representerade, men hur mycket utrymme som ges åt självpublicerade serier varierar från år till år. Att boka en monter för försäljning på mässan är dyrt, men för alla köpsugna serieälskare är bokmässan ett måste.
Läs mer här.

COMIC CON COPENHAGEN
24-25 september 2016
Köpenhamn (DK)
Malmös Comic Con seglar över sundet till Köpenhamn, för att bli större, smaskigare och ännu mer fylld av nördkultur, sci-fi, fantasy och kärlek.
Läs mer här.

CPH ZINE FEST 
22-23 oktober 2016
Köpenhamn (DK)
Köpenhamns älskade fanzinefestival är tillbaka! Detta år utökar CPH Zine Fest med en extra dag. Här finns ljuvlig stämning och allt du kan önska av serier, fanzines och DIY. Maila cphzinefest@gmail.com för att boka gratis bord som försäljare!
Läs mer här.

COMIC CON STOCKHOLM
4-6 november
Stockholm (SE)
Maffig mässa för spel, film, serier och nördkultur. Sälj dina serier i artist alley och nå en bred publik! 2015 kostade det 800 kr att hyra ett bord på artist alley under 3 dagar.
Läs mer här.

STRIBEFEBER
25-27 november 2016
Kristinesand (NO)
Stribefeber ger smakbitar av serier och animation från hela världen. Festivalen presenterar seriekonst, bra berättelser, humor, hantverk och allvar för alla mellan sexton och hundra år.
Läs mer här.

ÖREBRO INTERNATIONELLA SERIEFESTIVAL
26-27 november 2016
Örebro (SE)
Välkommen till Örebros allra första serie- och spelfestival!  Inuti det anrika kulturhuset kommer seriemarknad, utställning och spelmässa att ta plats. Festivalens tema är feminism och läsförståelse.
Läs mer här.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s