Första kik på seriefestivaler 2017!

saskiafestivaler2017

Illustration: Saskia Gullstrand

Det är hög tid att börja spana in vårens seriefestivaler.

Snart passerar vi den magiska gränsen mellan 2016 och 2017. Nedan hittar du några festivaler som redan har släppt datum.

JANUARI

ANGOULÊME INTERNATIONAL COMICS FESTIVAL
FESTIVAL INTERNATIONAL DE BANDE DESSINÉE D’ANGOULÊME 
26-29 januari 2017
Angoulême (FR)
Festivalen i Angoulême är världens tredje största seriefestival och fyller upp hela staden Angoulême med tecknade serier från otaliga av världens hörn. Den har urstark internationell uppslutning av serieskapare, förlag, journalister och serieälskare.
Läs mer här.

LOVE OF FANTASY
28 januari 2017
Växjö (SE)
Mässa för fantasy, fantastik, science fiction, skräck, magisk realism, folklore, steampunk och dieselpunk, som tar plats på Kulturnatten i Växjö. Årets tema är KÄRLEK och mässan äger rum i Växjö Konserthus. Kulturnatten lockar runt 15 000 personer att gå på skattjakt efter spännande kultur i Växjö – på Love of Fantasy kan du sälja dina serier till dem! Bord inklusive väggyta kostar 500 kr.
Läs mer här.

FEBRUARI

Å-FEST
11-12 februari 2017
Borgå (FI)
Å-fest är en liten bomb i finska serievärlden. Med seriebasar, utställningar och annat härligt strör den glitter i dina ögon och sparkar igång ett röjigt serieparty. Temat för årets festival är GRÄNSER. 
Läs mer här.

NORREBRONX TEGNESERIEDAG
18-19 februari 2017
Köpenhamn (DK)
Serieskapare, föreningar, samlare och entusiaster sammanstrålar under två dagar för att betyga sin kärlek till serier. Festivalens seriemarknad står i fokus, där kan du hitta serier, fanzines och tidskrifter, medan musik, föredrag och filmvisningar fyller festivalscenen.
Läs mer här.

NÄRCON VINTER
23-26 februari 2017
Linköping (SE)
Ett mysigt, klassiskt konvent i Linköping med tv-spel, cosplaytävlingar, internationella butiker, paneler, lekar, serier, anime, manga, k-pop, j-fashion, rollspel, brädspel och allt annat nördigt, och framför allt tusentals nya vänner!
Läs mer här.

MARS

MANGA COMIC CON
23-26 mars 2017
Leipzig (DE)
Manga Comic Con är mangaälskarnas eget kosmos på bokmässan i Leipzig. (Tips! Pågår samtidigt som alternativseriefestivalen The Millionaires Club, så om du är i Leipzig kan du besöka båda!).
Läs mer här.

APRIL

UPPSALA COMIX
1-2 april 2017
Uppsala (SE)
Uppsalas egen seriefestival slog publikrekord under 2016 – och i år uppmuntrar festivalen besökare att förköpa biljetter! Här blandas serieskapare, läsare, förlag och internationella gäster. Delta i workshops, lyssna på föreläsningar, shoppa dig pank och gå loss i serieyra!
Läs mer här.

FUMETTO
1-9 april 2017
Lucerne (CH)
Fumetto är Europas största festival för konstserier och en viktig plattform för inflytelserika och nyskapande serier. Festivalen satsar hårt på sitt utställningprogram och på att fördjupa förståelsen av serier genom podcasts, scensamtal, filmvisningar med mycket mera. Årligen vallfärdar 50  000 besökare från hela världen till Lucerne för att få en kreativ chockinjektion av seriefestivalen där det konstnärliga alltid står i centrum.
Läs mer här.

COMIC INVASION
24 april – 7 maj 2017
Berlin (DE)
Berlins stora vårfestival för lokala serieskapare, fans och publicister. Comic Invasion organiseras av skapare för skapare, med ett stort bultande hjärta för allting som kan kallas small press och självpublicerat.
Läs mer här.

GLASGOW ZINE FEST
29-30 april 2017
Glasgow (GB)
Glasgow Zine Fest samlar skapare och fans som vill get down and dirty med DIY. Festivalen är glitterstorm av självpublicerade verk, bra musik och underbar mat.
Läs mer här.

MAJ

STOCKHOLMS INTERNATIONELLA SERIEFESTIVAL
19-21 maj 2017.
Stockholm (SE)
Sveriges största seriefestival, där serieskapare och serieälskare samlas för att ge kärlek till varandras verk samt shoppa sig panka och utblottade på fantastiska serier. En mix av internationella gäster, scenprogram, förlag som visar upp sina senaste böcker och en enormt stark uppslutning av självpublicerande skapare gör Stockholms Internationella Seriefestival till en av årets viktigaste seriehändelser i Sverige.
Läs mer här.

NORDSKEN
25-27 maj 2017.
Skellefteå (SE)
Serier har en självklar plats på Skellefteås magnifika och växande festival för spel, kultur och kreativitet! Så fort du har köpt festivalbiljetten kan du boka gratis bord i Artist Alley, liksom ta del av cosplay, lajv, virtual reality och spela alla tänkbara brädspel, kortspel och rollspel. Nordsken svämmar nästan över av intressanta aktiviteter, så det är tur att det pågår dygnet runt i tre dagar!
Läs mer här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s