Ny kartläggning: Antologier och tidningar!

Djupt efterlängtad – kartläggningen över antologier och tidningar är här!

AnkanIllustration.png

Bild: Saskia Gullstrand

Tjugotre tidningar och antologier som tar emot submissions

Mediemarknaden må förändras, men vackra, fysiska seriemagasin och antologier finns fortfarande omkring oss. Genom blod, svett, tårar och vänners hjälp har vi samlat ihop 23 titlar runtom i världen. Alla tar emot submissions från nya tecknare. Skicka dina serier till dem!

Var hittar jag listan?

Scrolla längst ner i denna bloggpost.

(I framtiden kommer du hitta en uppdaterad version av listan här, med fler titlar.)

Vilka tidningar och antologier finns med och varför?

På listan finns titlar från Sverige, USA, Serbien, Finland, Frankrike, Rumänien, Storbritannien med mera.

Kriteriet för att finns med på denna lista, är att tidningen eller antologin:

  • ges ut återkommande och med viss regelbundenhet.
  • aktivt distribueras till en läshungrig publik.
  • är öppen för att ta emot bidrag från nya skapare.

Vi jagar ständigt efter nya tidningar och antologier att lägga till den här listan. Alla stilar, genrer, distributionsformer och geografiska ursprung är intressanta, så länge titeln lever upp till kriterierna ovan.

Som vanligt växer kartläggningen med din hjälp!

Vill du ge oss tips på nya titlar till listan? Korrigera eller uppdatera information kring en publikation? Ge oss lite kärlek? Skriv till oss här!

…………………………

Antologier och tidningar:

ALKOM’X (FR)
Alkom’X är en internationell antologi för undergroundserier, som drivs av franska konstnären Alkbazz. Vissa nummer trycks med silkscreen, varje nummer har ett tema och oftast utkommer ett nummer per år. Intresserad av att delta i Alkom’X? Gå med i den här gruppen, och håll utkik efter information och open calls!
SPRÅK: Engelska eller franska
ARVODE: Minst 1 ex av det nummer du medverkar i.
Läs mer här!

C’EST BON ANTHOLOGY (SE)
C’est Bon Anthology är ett internationellt magasin för alternativserier, som produceras i Malmö och sprids till seriefestivaler och prenumeranter över hela Europa. Tidningen ges ut ungefär fyra gånger per år och välkomnar bidrag inom alla stilar och genrer. CBA uppmuntrar skapare att vässa sina konstnärliga ambitioner, liksom experimentera och utmana sig själva. CBA vill publicera dina serier, så ha koll på när det är dags att skicka in nästa bidrag!
SPRÅK: Engelska
ARVODE: 10 gratis exemplar av det nummer du medverkar i.
Läs mer här!

DET GRYMMA SVÄRDET (SE)
Explosiv mix mellan fanzine och tidskrift, som ges ut av Lystring förlag. Publicerar serier, texter och annat underbart mellan himmel och jord.
SPRÅK: Svenska
ARVODE: 1 gratis exemplar av det nummer du medverkar i.
Läs mer här!

GALAGO (SE)
Galago serverar skarpa serier till en läshungrig vuxen publik, inom genrer som satir, socialrealism och drama. För närvarande är de flesta serierna i tidningen skapade av svenska serietecknare, men Galago publicerar också serienoveller från olika delar av världen. Även texter, noveller samt diverse infall ryms i Galago  och tidningen ges ut fyra gånger per år.
SPRÅK: Svenska
ARVODE: Ja, Galago ger betalt per sida.
Läs mer här!

GREAT SNAKE (RO)
Great Snake är en internationell serieantologi baserad i Bukarest. Inför varje nummer bjuds en forskare, musiker eller journalist in, för att skriva en text kring ett ämne de är passionerade kring. Serietecknare och författare uppmanas att skapa en tankeväckande serie med inspiration från det temat. Great Snake publicerar skapare från hela världen och vill se din serie som bidrag till nästa nummer.
SPRÅK: Engelska
ARVODE: Okänt.
Läs mer här!

HEAVY METAL MAGAZINE (US)
Science fiction, fantasy och skräck fyller den klassiska serietidningen Heavy Metal. Detta är en tidning som ständigt jagar nya coola serier att publicera och som vill se vad du kan koka ihop vid datorn eller ritbordet! Tydliga riktlinjer för hur du ska skicka in bidrag underlättar att göra rätt från början och det går utmärkt att publicera material som även getts ut på annat håll.
SPRÅK: Engelska
ARVODE: Okänt.
Läs mer här! 

HOME MADE COMICS (SE)
Home Made Comics är Sveriges tjockaste och rikaste antologi i fanzineform, som publicerats årligen sedan 1990. Serier i alla stilar och genrer är lika välkomna. Home Made Comics drivs av Ola Forssblad och sprids på seriefestivaler runtom i Sverige. Skicka in ditt bidrag senast 31 mars 2017!
SPRÅK: Svenska
ARVODE: Ett gratis exemplar av det nummer du medverkar i.
Läs mer här! 

IF ANTHOLOGY (US)
If. Om. Ett ord som har vägglett vetenskapare och upptäckare; som gör det omöjliga möjligt. Varje år ger hypade independentförlaget Alterna Comics ut en proppfull serieantologi med genreserier inom äventyr, skräck, action med mera. Årets tema är CRIME, deadline för submissions är 1 maj 2017. Se bara till att ha koll på avtalet – förlaget brukar reservera rätten att publicera och distribuera serien om du blir utgiven hos dem.
SPRÅK: Engelska.
ARVODE: Flertalet exemplar av antologin.
Läs mer här!

KNIV KOMIKS (DK)
Kniv Komiks är en danskt magasin för alternativserier, som drivs av Anna Sofie Mørch Bendixen (hjärna och hjärta bakom CPH Zine Fest). Tidningen publicerar serietecknare från Danmark och världen. Nytt nummer ges ut ungefär en gång per år. Om du vill medverka i Kniv Komiks, maila cphzinefest(@)gmail.com eller anna(@)knivknep.dk.
SPRÅK: Engelska.
ARVODE: Okänt.
Läs mer här!

KOMIKAZE (HR)
Komikaze är ett internationellt seriemagasin med bas i Serbien, som sprids över hela Europa via seriefestivaler, prenumeranter och undergroundnätverk. Inskickade serier publiceras först på internet, därefter väljer redaktionen bland dessa till det lyxiga pappersmagasin som ges ut ett till två gånger per år. Komikaze har sällan open calls med teman, utan du kan skicka in dina serier till dem närsomhelst.
SPRÅK: Engelska.
ARVODE: 2 exemplar av det nummer av papperstidningen du medverkar i.
Läs mer här!

KUŠ! (LV)
kuš! är en internationell serieantologi baserad i Riga. kuš!  vill injicera Lettland med omvärld med febrig kärlek till seriemediet. Varje nummer av antologin kretsar kring ett särskilt tema. Magasinet har ibland open calls, men du behöver inte vänta på dessa utan kan närsomhelst skicka in dina serier till kuš!. Redaktionen är alltid på jakt efter nya seriekonstnärer och bjuder in dig om de har ett passande projekt på gång.
SPRÅK: Engelska.
ARVODE: Nej.
Läs mer här!

KUTI MAGAZINE (FI)
Kuti magazine är en experimentell serietabloid som sprids gratis på gatan och online i Finland och utomlands.  Kutis mission är att ge serielitteratur till folket, och samtidig bygga en publikation som låter skapare flippa ut och testa nya saker. Varje nummer editeras av olika personer, som lägger ner mycket arbete på tema, urval och formgivning. Tveka inte att skicka dina serier till Kuti!
SPRÅK: Finska och engelska.
ARVODE: Okänt.
Läs mer här!

LA TRANCHÉE RACINE (BE)
La Tranchée Racine är en biffig volym full av serier och illustrationer från internationella alternativkonstnärer och undergroundskapare. Håll utkik på den här Facebook-sidanefter open calls för kommande nummer!
SPRÅK: Franska
ARVODE: Okänt.
Läs mer här!

LÖK ZINE (IT)
Lök Zine är ett internationellt magasin för serier och illustration med bas i Italien. Bakom publikationen finns ett konstnärskollektiv som också ordnar utställningar, deltar i festivaler och ger ut böcker. För att medverka i Lök Zine: Håll utkik på Facebook och skicka in dina bidrag till tidningens open calls, som hålls flera gånger per år med utgångspunkt i olika teman.
SPRÅK: Engelska.
ARVODE: Okänt.
Läs mer här!

OFF LIFE (GB)
Off Life är en populär brittisk serietabloid som sprids gratis på gatan och online. Tidningen välkomnar alla typer av serier, utom genreserier som kretsar kring ”spandex,sandaler och rymden”. Tänk en brittisk version av finska Kuti magazine! Off Life erbjuder en fin chans att få en internationell publicering som kan leda till nya kontakter, även om tidningen inte ger ekonomisk ersättning.
SPRÅK: Engelska
ARVODE: Nej.
Läs mer här!

PLUTONIUM COMICS (SE)
Plutonium Comics är en fanzineantologi som getts ut sedan 1993. Alla typer av serier och stilar välkomnas.
SPRÅK: Svenska
ARVODE: Ett gratis exemplar av det nummer du medverkar i.
Läs mer här!

SERIEMIX (SE) 
Seriemix är en serietidning av serieentusiaster, för serieentusiaster. Bakom tidningen står Ades media. Nästa deadline är 30 juni 2017, men det går bra att skicka in bidrag närsomhelst under året.
SPRÅK: Svenska
ARVODE: Ett gratis exemplar av det nummer du medverkar i, samt rätt att köpa hur många exemplar man vill till självkostnadspris (tryckkostnad) och vinstdelning OM tidningen täcker sina kostnader och går plus.
Läs mer här!

SLICED QUARTERLY (GB)
Sliced Quarterly samlar och publicerar maniskt serier som på ett eller annat sätt kan definieras som slice of life. Experimentellt och nyskapande berättande uppmuntras starkt – hur du berättar din historia är lika viktigt som vad den handlar om. Tidningen är för närvarande helt webbaserad och kommer ut fyra gånger per år.
SPRÅK: Engelska
ARVODE: Nej.
Läs mer här!

SMOKE SIGNAL (US) 
Smoke Signal är en serietabloid som drivs av förlaget Desert Islands, med bas i Brooklyn, NYC. Smoke Signal söker en blandning av etablerade och nya, lovande indieskapare. Tidningen nominerades till Eisner Award för bästa antologi 2013 och har kallats ”the nation’s #1 source for awesomeness”. Tidningen utkommer fyra gånger per år och deadlines är 15 februari, 15 maj, 15 augusti och 15 november.
SPRÅK: Engelska
ARVODE: Nej.
Läs mer här!

STRIPBURGER (SI)
Stripburger är en internationell serieantologi med hemvist Ljubjana, Slovenien. Striburger är stolt över sin blandning av stilar och berättarsätt, liksom den explosiva mix av internationella och slovenska serietecknare som tar plats i varje nummer.
SPRÅK: Engelska eller slovenska.
ARVODE: Okänt.
Läs mer här!

SVENSKA SUPERSERIER (SE)
Svenska Superserier publicerar actionserier skapade i Sverige. Tidningen vill fungera som en motsvarighet till Spiderman och X-men, där serietecknare kan visa upp sina talanger och få en trampolin ut i en större seriebransch. Superhjälteserier står i fokus, men även action, skräck, scifi och liknande äventyrsgenrer har utrymme i tidningen. Svenska Superserier har publicerats i 18 nummer och letar ständigt efter nya bidrag, så tveka inte att ta kontakt!
SPRÅK: Svenska.
ARVODE: Okänt.
Läs mer här!

THE STRUMPET (INTERNATIONELL)
The Strumpet är en internationell antologi med serier gjorda av kvinnor, som utkommer en gång per år. Nya och rutinerade serieskapare bygger upp en fantastisk värld av berättelser i varje nummer; provar nya idéer, leker runt och skapar exakt dem historier de själva vill läsa. Om du identifierar dig som kvinna och vill publicera dina serier i en badass antologi, fixa omedelbart en engelsk översättning och skicka till The Strumpet! Tema för nästa nummer är ORIGIN STORIES, med deadline 1 mars 2017.
SPRÅK: Engelska
ARVODE:  $10 per sida.
Läs mer här!

TIETEN MIT HAAR (BE)
Tieten Met Haar är ett kollektiv med serietecknare och illustratörer som vill skapa en plattform för up and coming skapare. Ungefär en gång per år ger de ut en hisnande snygg och fet antologi med massor av deltagare från länder i när och fjärran. Publikationen sprids i Belgien och på europeiska seriefestivaler och illustrationsfestivaler. Kollektivet nås bäst på tietenmethaar(@) gmail.com.
SPRÅK: Engelska
ARVODE: Okänt.
Läs mer här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s