FESTIVALER OKTOBER-DECEMBER

OKTOBER

Tokyo Art Book Fair

5-8 oktober 2017, Tokyo (JP)
INFO: Tokyo Art Book Fair är en knutpunkt för alla som arbetar med konstnärlig bokpublicering och konstböcker. Varje år samlas japanska och internationella oberoende förläggare, bokhandlare, galleritryckerier, konstnärer och serieskapare för att ge över  10 000 läshungriga besökare vad de vill ha.

Bristol Comics & Zine Fair

7 oktober 2017, Bristol (GB)
INFO: Festival med passion för självpublicering, som bjuder in ny publik och nya deltagare till Storbritanniens starka DIY-konstscen, samt ger skapare en chans att sälja sina verk.

The Lakes International Comic Art Festival

13-15 oktober 2017, Kendal (GB)
INFO: Bjud med alla dina special someones för att möta internationella tecknarkändisar, genomgå en manga makeover och läsa serier vid sjöstranden i ett av Englands mest fantastiska naturreservat.

Rebel! Rebel!

14-15 oktober 2017, Marseille (FR)
INFO: Fanzinemässa, poesiläsningar, riktigt bra utställningar och workshops – det finns många anledningar att åka till Rebel Rebel! Festivalen rekommenderas extra för dig som gillar att fördjupa dig i fanzinemediet och vad som kan göras av det. Rebel Rebel! satsar på att översätta program, hemsida och utställningstexter till engelska, vilket gör programmet extra tillgängligt även för besökare som inte kan franska.

Lincoln Zine Fest

28 oktober 2017, Lincoln (GB)
INFO: Lincoln Zine Fest är en nystartad serie- och fanzinefestival i östra England, som gick av stapeln för första gången under 2016.

Brighton Illustration Fair

21-22 oktober 2017, Brighton (GB)
INFO: Brighton Illustration Fair ger kärlek till illustration i alla dess former, med stort fokus på serier, small press, grafiska tryck, fanzines och animation. Festivalen vill samla lokala, nationella och internationella konstnärer för ett par dagars fest, marknad, föredrag och filmvisningar.

CPH Zine Fest

21-22 oktober 2017, Köpenhamn (DK)
INFO: Köpenhamns älskade fanzinefestival är tillbaka! Här finns ljuvlig stämning och allt du kan önska av serier, fanzines och DIY. Maila cphzinefest@gmail.com för att boka gratis bord som försäljare!

NOVEMBER

Närcon Höst

2 november 2017, Linköping (SE)
INFO: Ett helt nytt mysigt konvent i Linköping är här! Temat för NärCon Höst är HALLOWEEN och kommer likt övriga NärCon vara fyllt med allt från tv-spel, cosplaytävlingar, internationella butiker, paneler, lekar och serier till anime, manga, k-pop, j-fashion, rollspel, brädspel och allt annat nördigt. Men framför allt, hundratals nya vänner!

Zine Fest Berlin

4-5 november 2017, Berlin (DE)
INFO: Klassisk fanzinefestival i Berlin. Kom till Kreuzberg och utforska vad som sker när alla Berlins DIY-under samlas under ett och samma tak.

Raptus

10-12 november 2017, Bergen (NO)
INFO: Bergens internationella seriefestival Raptus förgyller den norska seriehösten med föredrag, workshops, signeringar och massor av serier.

Graf Mad

10-12 november 2017, Madrid (ES)
INFO: Här samlas Spaniens scen för small press, prints och alternativserier, på en festival som välkomnar all typ av teckning, grafik och visuell konst. Varje år hålls två GRAF-festivaler, en i Barcelona i mars och en i november i Madrid.

Örebro Internationella Seriefestival

11-12 november 2017, Örebro (SE)
INFO: Välkommen till andra omgången av Örebros serie- och spelfestival!  Inuti Hjalmar Bergman-teatern kommer seriemarknaden ta plats. Hedersgäster i år är Sara Bergmark Elfgren, Karl Johnsson och Erik Svetoft.

Art Bubble

18-19 november 2017, Köpenhamn (DK)
INFO: Art Bubble laddar upp med internationella gäster, panelsamtal och massor av serier, för att leva upp till anspråket att vara ”Danmarks trevligaste seriefestival”.

Monstre Festival

Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 18-20 november 2016, Genève (CH)

INFO: Monsterfestivalen i Genève sammanför alla former av tryck och publicering som involverar papper, som teckning, grafisk design, serier, litteratur och konstböcker. Utställningar, konserter, bildprojektioner och mycket annat utlovas i denna festival, som går av stapeln på L’Usine (Fabriken) – klubb, bio och plats för radikala projekt i Genève.

Grafixx

24-26 november 2017, Antwerpen (BE)
INFO: Varje höst blåser Grafixx en stormvind av print och papper genom Antwerpen i norra Belgien. Här möter du ett urval av spännande small press-förlag, grafiker, serieskapare och fanzinemakare. Om dagen bjuder festivalen på marknad, föreläsningar, utställningar och aktiviteter. Om natten tar fyra duos med konstnärer och musiker över för att svepa med dig på en audio-visuell resa full av överraskningar och oväntade vändningar.

DECEMBER

Zine Fest PT

1-3 december 2017, Lissabon (PT)
INFO: Utforska Portugals fanzinescen på Zine Fest PT! Utöver kommersen på fanzinemarknaden är festivalen del av att bygga en samling av zines, konstböcker och posters från hela världen.