FESTIVALER JULI-SEPTEMBER

JAPAN EXPO
6-9 juli 2017
Paris (FR)
Japan Expo är himlen för fans av japansk kultur och populärkultur. Manga, mode, musik, kampsport – allt samlas för fyra omtumlande dagar under ett och samma mässtak. Här är du varmt välkommen att sälja din egen manga, oavsett om du gör fanzines eller driver ett proffesionellt förlag!
Läs mer här.

GRRL ZINE FEST
8 juli 2017
London (GB)
Grrrl Zine Fair är en  maffig plattform för kvinnor och ickebinära personer som gör zines, serier och musik. Festivalen är hemvist för skapare som gillar intersektionell feminism, queercommunity och punk.
Läs mer här.

NÄRCON SOMMAR
27-30 juli 2017
Linköping (SE)
NärCon är en spel- och cosplayfestival som även ger plats åt serieskapare i sin artist alley. NärCon är en viktig samlingsplats för folk som har nördkultur nära hjärtat och hålls både sommar och vinter varje år.
Läs mer här.

GENKI
28-30 juli 2017
Roskilde (DK)
Genki är en dansk mässa för anime, manga, generell populär- och traditionell kultur från sydöstra Asien, med huvudfokus på Japan.
Läs mer här.

AUGUSTI

NORWICH ZINE FAIR
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 13 augusti 2016.
Norwich (GB)
Norwich Zine Fair fyller Norwich Arts Centre från golv till tak med självpublicerade och handgjorda serieböcker, fanzines, small press och prints. Livemusik, scenakter och veganska sötsaker gör detta till en fantastisk liten festival att besöka!
Läs mer här.

SAFARI FESTIVAL
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 27 augusti 2016.
London (GB)
Safari Festival firar den nya vågen av alternativserier och konstserier inom och bortom Storbritannien.
Läs mer här.

BANDUNG ZINE FEST
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 29 augusti 2016.
Bandung (ID)
Lokala seriekonstnärer och serieälskare möts i indonesiska Bandung för att sälja, köpa och beundra varandras fanzines! Festivalens enda syfte är att stärka den lokala seriescenen med workshops, dialog och nätverkande, samt att vara ett glimrande tillfälle för tecknare och läsare att möta varandra.
Läs mer här.

SEPTEMBER

HELSINKI COMICS FESTIVAL
2 september till 3 september 2017
Helsingfors (FI)
Nordens största seriefestival  ger dig möjlighet att frossa igenom en fantastiskserier marknad fylld av större förlag, small press, zines och seriebutiker. Utöver alla finska serier som sällan hittar över till vår sida av Östersjön, kommer du troligtvis också hitta smallpress från övriga Europa och intressanta internationella gäster som festivalen bjudit in. Utställningar och scenprogram finns det gott om på festivalen, som lockar runt 25 000 besökare varje år.
Läs mer här.

SAN FRANSISCO ZINE FEST
3 september 2017
San Fransisco (US)
På San Fransisco Zine Fest hävdar man detta: Serier och konst ska firas, kulturen ska utvecklas, alla är välkomna! Festivalens coolaste kan vara fanzinebiblioteket där du gratis och i lugn och ro kan läsa och bläddra i över 200 fanzines från tidigare upplagor av San Fransisco Zine Fest, som visar mångfalden och udden i San Fransiscos undergroundseriescen. Detta är en festival som arbetar mycket med inkludering och trygghet, samt som faktiskt ger betalt till deltagarna i panelsamtalen.
Läs mer här.

L’ENFER
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 9-11 september 2016
Nancy (FR)
L’Enfer betyder ”helvetet”. L’Enfer kallades också den avdelning av ett bibliotek där man på 1800-talet låste in verk som stred mot den goda moralen. På L’Enfer-festivalen samlas sällsynta böcker, som tryckts i begränsade mängder, och som ofta förpassas till otillgängliga hyllorna i våra bibliotek eller i mindre nätverk. Festivalen främjar konst, grafik, small press och handgjorda böcker.
Läs mer här.

CULTURES MAISON
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 9-11 september 2016
Bryssel (BE)
Tredagarsparty för serier och berättelser, som vill bjuda in alla som är nyfikna och lässugna. Festivalen skapar ett nätverk mellan förlag, seriekollektiv och självpublicerande skapare, med målet att alla ska kunna träffas, lära känna varandra och dela distributionskanaler. Deltagande och bord är gratis!
Läs mer här.

LEEDS ZINE FAIR
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 10 september 2016
Leeds (GB)
Leeds Zine Fair är en fanzinefest av klassiska mått – byt och sälj dina serier, strössla kärlek över självpublicerade grafiska berättelser och delta i workshopen ”A zine in a day”. Festivalen organiseras av radikala tryckeriet Footprints, vars hjärta bultar för bland annat miljökamp och fanzines.
Läs mer här.

OPEN BOOK COMICS FEST
6-10 september 2017
Kapstaden (ZA)
Comics Fest är en del av en större litteraturfestival. Den satsar stort på serieförsäljning men bjuder även in en mängd internationella gäster.
Läs mer här.

COMIC CON STOCKHOLM
15-17 september 2017
Stockholm (SE)
Maffig mässa för spel, film, serier och nördkultur. Sälj dina serier i artist alley och nå en bred publik! 2015 kostade det 800 kr att hyra ett bord på artist alley under 3 dagar.

LAGOS COMIC CON
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 16-17 september 2016
Lagos (NG)
Nigerias största seriefestival bjuder på allt från internationell och nigeriansk populärkultur till nya serier, film och spel från lokala skapare.
Läs mer här.

MUSINERIE QUIR ZEENE MICROFEST
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 17-18 september 2016
Paris (FR)
Musinerie Quir Zeen Microfest är platsen för dig som gillar seriemarknader med ett queert och feministiskt hjärta. Här hittar du alla former av DIY-publikationer, liksom texter, bilder och serier.
Läs mer här.

COMICÓPOLIS
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 17-20 septmber 2016
Buenos Aires (AR)
Comicópolis är en internationell festival som samlar det bästa av serier från Argentina och omvärlden och skapar en underbar väv av seriemarknader, utställningar, föreläsningar och workshops.
Läs mer här.

THOUGHT BUBBLE
18-24 september 2017
Leeds (GB)
Thought Bubble är en festival som slår högt och brett för att hylla serier. Festivalen har hållts i över ett decennium och har ett maffigt festivalprogram, som kröns av en rejäl, tvådagars seriemarknad. Förutom att dela ut British Comics Awards och publicera antologin Thought Bubble Anthology, så bjuder festivalen in många internationella gäster.
Läs mer här.

NOVO DOBA COMICS FESTIVAL
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 20-25 september 2016
Belgrad och Pančevo (RS)
Novo Doba är Serbiens alternativseriefestival nummer ett. Den hålls varje år både i Belgrad och den lilla staden Pančevo utanför huvudstaden. Festivalen är relativt liten, men trots det är den Serbiens intressantaste händelse för de som hungrar efter utmanande seriekonst, avslappnat häng med serieskapare och vansinnigt snygga trycksaker.
Läs mer här.

BOOMFEST
20 september till 8 oktober 2017
St. Petersburg (RU)
Rysslands mesta seriefestival  håller en tredagars seriemarknad och ett utställningsprogram som pågår i över en månads tid. Delta gärna i stora tävlingen, vars första pris innebär en egen separatutställning på nästa års festival! Årets tema är ”reportage” och tävlingsdeadline är 25 augusti.
Läs mer här.

CONNICHI
22-24 september 2017
Kassel (DE)
Connichi är dedikerad till manga och annan japansk populärkultur.  Se japanska artister och skådespelare uppträda live, besök eller delta i artist alley och njut av fantasi och berättelser tillsammans med 24 000 andra besökare. Connichi tar sin populärkultur på allvar och fick 2014 pris från japanska utrikesministeriet för att ha främjat vänskap mellan Japan och andra länder.
Läs mer här.

BOK- OCH BIBLIOTEKSMÄSSAN
28 september till 1 oktober 2017
Göteborg (SE)
Julafton för alla svenska serieförlag. En oas av föredrag, signeringar och serier till nedsatt pris för besökare. Bok- och biblioteksmässan i Göteborg är utan tvekan årets händelse för litteraturälskare från hela landet. Seriescenen samlar allt gott på ett och samma ställe och i stort sett alla förlag finns representerade, men hur mycket utrymme som ges åt självpublicerade serier varierar från år till år. Att boka en monter för försäljning på mässan är dyrt, men för alla köpsugna serieälskare är bokmässan ett måste.
Läs mer här.

COMIC CON COPENHAGEN
Datum för 2017 saknas ännu. Förra gången hölls festivalen 24-25 september 2016
Köpenhamn (DK)
Malmös Comic Con seglar över sundet till Köpenhamn, för att bli större, smaskigare och ännu mer fylld av nördkultur, sci-fi, fantasy och kärlek.
Läs mer här.

Annonser