Seriefestivaler sommaren 2017!

Redo för seriefestivalsommaren 2017?

Bladen slår ut och seriefestivalerna slår upp sina portar! Spana in alla seriefestivaler som går av stapeln mellan juni och september. Glöm inte att tipsa oss om du känner till en bra festival som saknas på listan!

Drake Seriefestivaler Svart Webb.jpg

Bild: Saskia Gullstrand

JUNI

DOKOMI
3-4 juni 2017, Düsseldorf, Tyskland
I Dokomis artist alley hittar du fanzines, posters, doujinshis, massor av annan konst och konsthantverk, liksom tiotusentals andra fans av manga, animé och japansk populärkultur.
Läs mer här.

OSLO COMICS EXPO 
9-10 juni 2017, Oslo, Norge.
Oslo Comics Expo välkomnar alla att komma och visa sin kärlek för serier. Ta del av fanzine- och bokmarknad, workshops, scensamtal och live-inspelning av podcasten Seriemord, bland mycket, mycket annat!
Läs mer här och här.

EAST LONDON COMICS + ARTS FESTIVAL (ELCAF)
16-18 juni 2017, London, Storbritannien.
ELCAF är dedikerad till allt som är serier, grafiska romaner, sekvenskonst, illustration och historieberättande. Festivalen bjuder på masterclasser i illustration, filmvisningar, animation och musik samt workshops, utställningar, föreläsningar och seriemarknad!
Läs mer här.

CHICAGO ALTERNATIVE COMICS FESTIVAL (CAKE)
10-11 juni 2017, Chicago, USA.
Chicago har en tät och aktiv undergroundscen för serieskapare, som varje år samlas till den beryktade CAKE-festivalen. Festivalens uppgift är att göda banden mellan självpublicerande skapare, small press-förlag och läsare.
Läs mer här

MISS READ: THE BERLIN ART BOOK FAIR
11 juni 2017, Berlin, Tyskland.
Miss Read-festivalen för samman ett stort urval av spännande konstnärer, författare, tidningar och publicister, som genom bokmarknad, workshops, samtal och föreläsningar utforskar gränserna för tryck, böcker och utgivning idag.
Läs mer här

TENDERETE
16-17 juni 2017, Valencia, Spanien.
Serier, konserter, samtal, skratt och tårar… Tenderete är en intensiv festival för fanzines, serier, small press och DIY. Serieskapare, konstnärer och publicister från hela Spanien och Sydeuropa kommer till Tenderete, så detta är helt rätt festival för dig som vill dyka ner i en stor, brokig och jäsande seriescen som sällan färdas upp till kalla norden.
Läs mer här

CRACK! ROME FESTIVAL OF DRAWN AND PRINTED ART
CRACK! FUMETTI DIROMPENTI
22 juni till 25 juni 2017, Rom, Italien
Crack! vill presentera de bästa underground-serierna, grafiska trycken och small press-verken i hela världen. Festivalen hålls inuti en ockuperad borg i Rom, där deltagarna får skapa sina egna konstverk på väggarna i fängelsehålorna.
Läs mer här.

JULI

JAPAN EXPO
6-9 juli 2017, Paris, Frankrike.
Japan Expo är himlen för fans av japansk kultur och populärkultur. Manga, mode, musik, kampsport – allt samlas för fyra omtumlande dagar under ett och samma mässtak. Här är du varmt välkommen att sälja din egen manga, oavsett om du gör fanzines eller driver ett proffesionellt förlag!
Läs mer här.

GRRL ZINE FEST
8 juli 2017, London, Storbritannien.
Grrrl Zine Fair är en  maffig plattform för kvinnor och ickebinära personer som gör zines, serier och musik. Festivalen är hemvist för skapare som gillar intersektionell feminism, queercommunity och punk.
Läs mer här.

SMALL PRESS DAY
8 juli 2017, London + fler städer, Storbritannien + Irland.
Small Press Day är här för att ta över. En hemlig gerilla som slår till på flera platser, på en och samma dag i Storbritannien och Irland, för att sätta small press på tronen. Seriemarknader, festivaler, signeringar, workshops med mycket mer sker samtidigt i England, Skottland, Wales, Nordirland och Irland.
Läs mer här.

NÄRCON SOMMAR
27-30 juli 2017, Linköping, Sverige.
NärCon är en storslagen och kärleksfull spel- och cosplayfestival som även ger plats åt serieskapare i sin artist alley. NärCon är en viktig samlingsplats för folk som har nördkultur nära hjärtat och hålls både sommar och vinter varje år.
Läs mer här.

GENKI
28-30 juli 2017, Roskilde, Danmark.
Genki är en dansk mässa för anime, manga, generell populär- och traditionell kultur från sydöstra Asien, med huvudfokus på Japan.
Läs mer här.

SEPTEMBER

COLOGNE ART BOOK FAIR
1-3 september 2017, Köln, Tyskland.
Sedan 2015 är Kölns konstbokmarknad en plattform för folk som skapar, samlar och tycker om konstböcker, fanzines och tryck som är unika eller limited edition. Fokus ligger på boken som konstobjekt, och presenterar bokmakare och självpublicerande konstnärer som inte syns mycket på den internationella arenan, men som gör fantastiska verk. Högläsningar, scensamtal, föreläsningar med mera ramar in bokmarknaden.
Läs mer här.

HELSINKI COMICS FESTIVAL
2-3 september 2017, Helsingfors, Finland.
Nordens största seriefestival  ger dig möjlighet att frossa igenom en fantastiskserier marknad fylld av större förlag, small press, zines och seriebutiker. Utöver alla finska serier som sällan hittar över till vår sida av Östersjön, kommer du troligtvis också hitta smallpress från övriga Europa och intressanta internationella gäster som festivalen bjudit in. Utställningar och scenprogram finns det gott om på festivalen, som lockar runt 25 000 besökare varje år.
Läs mer här.

SAN FRANSISCO ZINE FEST
3 september 2017
San Fransisco (US)
På San Fransisco Zine Fest hävdar man detta: Serier och konst ska firas, kulturen ska utvecklas, alla är välkomna! Festivalens coolaste kan vara fanzinebiblioteket där du gratis och i lugn och ro kan läsa och bläddra i över 200 fanzines från tidigare upplagor av San Fransisco Zine Fest, som visar mångfalden och udden i San Fransiscos undergroundseriescen. Detta är en festival som arbetar mycket med inkludering och trygghet, samt som faktiskt ger betalt till deltagarna i panelsamtalen.
Läs mer här.

OPEN BOOK COMICS FEST
6-10 september 2017
Kapstaden (ZA)
Comics Fest är en del av en större litteraturfestival. Den satsar stort på serieförsäljning men bjuder även in en mängd internationella gäster.
Läs mer här.

COMIC CON STOCKHOLM
15-17 september 2017
Stockholm (SE)
Maffig mässa för spel, film, serier och nördkultur. Sälj dina serier i artist alley och nå en bred publik! 2015 kostade det 800 kr att hyra ett bord på artist alley under 3 dagar.

THOUGHT BUBBLE
18-24 september 2017
Leeds (GB)
Thought Bubble är en festival som slår högt och brett för att hylla serier. Festivalen har hållts i över ett decennium och har ett maffigt festivalprogram, som kröns av en rejäl, tvådagars seriemarknad. Förutom att dela ut British Comics Awards och publicera antologin Thought Bubble Anthology, så bjuder festivalen in många internationella gäster.
Läs mer här.

BOOMFEST
20 september till 8 oktober 2017
St. Petersburg (RU)
Rysslands mesta seriefestival  håller en tredagars seriemarknad och ett utställningsprogram som pågår i över en månads tid. Delta gärna i stora tävlingen, vars första pris innebär en egen separatutställning på nästa års festival! Årets tema är ”reportage” och tävlingsdeadline är 25 augusti.
Läs mer här.

CONNICHI
22-24 september 2017
Kassel (DE)
Connichi är dedikerad till manga och annan japansk populärkultur.  Se japanska artister och skådespelare uppträda live, besök eller delta i artist alley och njut av fantasi och berättelser tillsammans med 24 000 andra besökare. Connichi tar sin populärkultur på allvar och fick 2014 pris från japanska utrikesministeriet för att ha främjat vänskap mellan Japan och andra länder.
Läs mer här.

BOK- OCH BIBLIOTEKSMÄSSAN
28 september till 1 oktober 2017
Göteborg (SE)
Julafton för alla svenska serieförlag. En oas av föredrag, signeringar och serier till nedsatt pris för besökare. Bok- och biblioteksmässan i Göteborg är utan tvekan årets händelse för litteraturälskare från hela landet. Seriescenen samlar allt gott på ett och samma ställe och i stort sett alla förlag finns representerade, men hur mycket utrymme som ges åt självpublicerade serier varierar från år till år. Att boka en monter för försäljning på mässan är dyrt, men för alla köpsugna serieälskare är bokmässan ett måste.
Läs mer här.

Fler festivaler hittar du i Underlandets festivallistor, som uppdateras löpande under året:

Seriefestivaler juli-september

Seriefestivaler oktober-december.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s